Pohárky s jahodovou polevou | Vánoce 2020

11:10

"Know what stressed spelled backwards is? Desserts. Random coincidence? - Doubt it."

Sladký máme rádi určitě všichni, někdo víc, někdo míň. Někdo má rád typické cukroví nebo zákusky s cukrárny, někdo dá zase přednost doma udělanému koláči či cheesecaku. Jak to mám ja? nejsem moc úplně na takové ty typické zákusky s cukrárny, jako třeba trubičky nebo větrníky. To mi nikdy moc nechutnalo.

Tady tenhle dezert je u nás doma velice oblíbený a všichni ho máme moc rádi. Vždycky se udělá 8-10 skleniček a během dne je to většinou pryč a to jsme doma prosím čtyři (smích). Navíc je to hrozně jednoduché na přípravu a skvěle to vypadá.

Ingredience

2 tvarohy

2 zakysané smetany

 1 smetana ke šlehání

cukr

mražené jahody

piškoty

rum

pistácie

Postup

Rozmrazíme si jahody v hrnci a poté necháme chvíi schladnout. Mezitím si vyšleháme smetanu ke šlehání, následně ji smícháme s tvarohy a zakysanými smetanami a přidáme cukr podle chuti.
Piškoty si namočíme do rumu a budeme do skleniček střídavě vrstvit nejprve tvarohovo-smetanovou směs a poté piškoty. Jako horní vrstvu dáme rozmražené jahody. Doprostřed dáme ještě tvarohovo-smetanovou směs, do jejíž středu umístíme piškot (tentokrát už ne v rumu). Vršek posypeme nakrájenými pistáciemi a máme hotovo.



You Might Also Like

3 komentářů

  1. Mňam, vypadají naprosto božsky! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to krásně <3 Mám moc ráda tyhle jednoduché dezerty do skleničky a ještě když tam jsou jahody :P
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář, každý jednotlivý komentář mě potěší a i když na něj třeba neodpovím, tak jsem si ho určitě přečetla :)