Pohárky s jahodovou polevou | Vánoce 2020
11:10"Know what stressed spelled backwards is? Desserts. Random coincidence? - Doubt it."
Sladký máme rádi určitě všichni, někdo víc, někdo míň. Někdo má rád typické cukroví nebo zákusky s cukrárny, někdo dá zase přednost doma udělanému koláči či cheesecaku. Jak to mám ja? nejsem moc úplně na takové ty typické zákusky s cukrárny, jako třeba trubičky nebo větrníky. To mi nikdy moc nechutnalo.
Tady tenhle dezert je u nás doma velice oblíbený a všichni ho máme moc rádi. Vždycky se udělá 8-10 skleniček a během dne je to většinou pryč a to jsme doma prosím čtyři (smích). Navíc je to hrozně jednoduché na přípravu a skvěle to vypadá.
Ingredience
2 tvarohy
2 zakysané smetany
1 smetana ke šlehání
cukr
mražené jahody
piškoty
rum
pistácie
Postup
Rozmrazíme si jahody v hrnci a poté necháme chvíi schladnout. Mezitím si vyšleháme smetanu ke šlehání, následně ji smícháme s tvarohy a zakysanými smetanami a přidáme cukr podle chuti.
Piškoty si namočíme do rumu a budeme do skleniček střídavě vrstvit nejprve tvarohovo-smetanovou směs a poté piškoty. Jako horní vrstvu dáme rozmražené jahody. Doprostřed dáme ještě tvarohovo-smetanovou směs, do jejíž středu umístíme piškot (tentokrát už ne v rumu). Vršek posypeme nakrájenými pistáciemi a máme hotovo.
3 komentářů
Mnaaam tak tohle by nezklamalo 😍
OdpovědětVymazatMňam, vypadají naprosto božsky! :))
OdpovědětVymazatVypadá to krásně <3 Mám moc ráda tyhle jednoduché dezerty do skleničky a ještě když tam jsou jahody :P
OdpovědětVymazatInspiration by Linda
Děkuju za každý komentář, každý jednotlivý komentář mě potěší a i když na něj třeba neodpovím, tak jsem si ho určitě přečetla :)