DIVADLO: Když ptáčka lapají

15:34

Zdravím všechny! :)
Středu a čtvrtek jsem strávila na školní exkurzi v Praze. Tak jen krátce. Jeli jsme ve středu ráno v 7 hodin rychlíkem smět hlavní nádraží. První den jsme viděli poslaneckou sněmovnu, Loretu a večer jsme šli na představení do Divadla na Vinohradech. Druhý den bylo na programu Stavovské divadlo, Staroměstaská radnice (kde jsme měli skvělýho průvodce) a Betlémská kaple. V té kapli jsme už všichni umírali hladem a tak mekáč a KFC to jistilo (smích). Naštěstí rozhcod byl dvě hodiny, takže se to všechno dalo stihnout. A včera ve čtyři jsme už jeli domů. 


Abych se konečně dostala k tomu, co opravdu chci. V rámci výletu, jak už jsem zmínila, jsme navštíviili večerní představení v Divadle na Vinohradech. Bylo nám řečeno, že jdeme na komedii a tak jsme byli všichni zvědaví. Začátek v 19:00 byl tak akorát, přesto jsme tam pro jistotu byli půl hodiny dopředu. Celé to mělo název: Když ptáčka lapají..

Fernand de Bois v tomto feydeauovském komediálním strojku, produkujícím v šíleném tempu jednu nepatřičnou situaci výbušnější než ta předchozí, řeší vskutku svízelné osudové dilema: jak oznámit své milence, atraktivní varietní divě, že ji opouští, protože se žení s šlechtickou dcerou? A kdyby jen to: jak si má poradit s tím, že rodina jeho nastávající pozvala právě jeho nic netušící milenku na slavnostní večírek, kde má být svatba oznámena?Vinohradskou scénu prošla úspěšně Feydeauova Dáma od Maxima a dvacet let na ní kraloval jeho Brouk v hlavě. Nyní se vracíme v novém překladu a v nastudování Tomáše Töpfera ke komedii, jež se zde úspěšně hrála v druhé polovině 80. let pod titulem Taková ženská na krku. Velký klasik komediálního divadla nás na velkém jevišti znovu přesvědčí, že i humor nostalgicky spojovaný se secesí, dokáže být zcela dnešní a pěkně kousavý. zdroj

To představení bylo něco neskutečnýho. Nejenom, že jsme viděli hrát Václava Vydru a Petra Rychlého, ale bylo to tak suprově podaný, že se celé divadlo pořád jen smálo a smálo. Doba trvání kolem 140 minut s jednou dvacetiminitovou přestávkou byla přesně akorát. Vážně, pokud budete mít možnost, běžte na to, stojí to za to. Dokonce i kluci od nás ze školy, kterým divadlo vůbec nic neříká a skoro nic je nezajímá říkali, že to bylo super. Opravdu pravá komedie. Můžu doporučit :)



You Might Also Like

4 komentářů

  1. Překrásné fotky :) muselo to být fajn představení, mám divadla moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
  2. tiež by som šla rada do divadla, dlo som nebola :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mám strašně ráda divadla a po Praze i pár oblíbených. Na Vinohradech hrají pěkná představení a hlavně zkušení a výborní herci :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář, každý jednotlivý komentář mě potěší a i když na něj třeba neodpovím, tak jsem si ho určitě přečetla :)