Strach z vlastních myšlenek

12:11

Naše myšlenky jsou něco, co ovládá naprosto všechno v našem životě. Ač to buď větštšina lidí vůbec neví, nebo si to jednoduše nechce připustit, všechno se odehrává v hlavě. Proto je důležité jak si svoje myšlenky nastavíme, protože je to něco, co se dá ovládnout, jen to chce trénink.

Lidé, kteří neumí svoje myšlenky ovládat z nich pak mohou dostat i strach, mohou se bát, co asi přijde a už si v hlavně vytvářet katastrofické scénáře a všechno vidět v tom nejhorším světle. Je to kolotoč, do kterého není vůbec těžké se dostat, ale vystoupit z něj jde sakra těžko.

Hodně často se zbytečně bojíme věcí dopředu. Například řekněme, že jedete na dovolenou a už měsíc před tím přemýšlíte, co by se stalo kdyby některý z vaší rodiny onemocněl, nebo co když spadne letadlo, popřípadě ještě další věci. Vytvoříte si domněnky, kterou jsou naprosto zbytečné a navíc vám otravují život. Strach z toho co by se stalo kdyby nám akorát způsobuje stres, což pro lidský organismus opravdu dobré není. Ovšem máme to tak skoro všichni. Já sama jsem toho ukázkový příklad, hodně často se bojím věcí zbytečně dopředu a nakonec to tak zlé vůbec není a nebo se to prostě nějak vyřeší. Vždycky si pak zpětně říkám, kolik stresu bych si ušetřila, kdybych si nevytvořila myšlenku v hlavě, která mně ve finále nahnala strach a to úplně zbytečně. 


Jako způsob jak tomu předejít, bych viděla dívat se na věci pozitivně. A brát všechno alespoň z menší části optimisticky. Tohle je asi ten najtěžší úkol. V dnešní době je čím dál tím víc negativních lidí a když jste negativinou obklopeni, tak ais těžko začnete myslet pozitivně. Jako jde to, neříkám, že ne, ale je to o hodně těžší, než když jste ve společnosti lidí, kteří se dívají na svět optimisticky, nebo alespoň realisticky. Pokud to zkusíte a povede se vám to, tak určitě uvidíte ve svém životě změnu :).

pictures: Pinterest

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Myšlienky sú veľmi silné a ja súhlasím zo všetkým čo píšeš. :) Ono tie myšlienky sa niekedy dajú ťažko ovládať, ale určite sa to dá "naučiť" :) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář, každý jednotlivý komentář mě potěší a i když na něj třeba neodpovím, tak jsem si ho určitě přečetla :)