Kréta 2017

22:26

Miluju Řecko, opravdu. Letos jsem tam již byla po páté, ale téměř pokaždé jsme byli na jiném ostrově. Nejvíc na Řecku se mi líbí to, jak tam lidi nic moc neřeší, jsou všichni veselí a milí a hlavně, je tam překrásný moře.

Tento rok jsme zamířili na Krétu - největší s řeckých ostrovů. Letí se tam pouze dvě a půl hodiny, což se dá vydržet. Odlétali jsme v 4 hodiny ráno z Ostravy a už o půl 8 místního času jsme se hlásili z Kréty. Přistání bylo ovšem něco šílenýho. Bouchlo to s náma o zem fakt hodně, až jsme se báli, jestli se něco nestalo. Každopádně jsme to přežili ve zdraví.

Po přibližně 40 minutách nás autobus vyložil u našeho hotelu a jelikož ubytovávali až od 12, šli jsme se podívat na molo přímo pod hotelem a následně na pláž, která byla vzdálená přibližně 600m. A to moře? Bože neskutečně krásný o výhledech z restaurace našeho hotelu ani nemluvě. Fakt nádhera. Měli jsme all inclusive a začínali jsme obědem. Jídlo bylo dobré, ostatně jak už to většinou v hotelech bývá :D. Rozhodně si nemůžu stěžovat.




První dva dny jsme strávili na pláži, moře bylo krásně teplé a byly i docela velké vlny. Brácha a sestřenice navíc měli s sebou lehátka, takže houpání na vlnách se stalo naší nejoblíbenější činností. Třetí den jsme si půjčili auto, že se pojedeme podívat na jednu pláž, která byla vzdálená něco kolem 3 hodin cesty, následně koupíme olivový olej, protože to je pro Řecko klasika a ještě se pojedeme podívat na jednu vyhlídku. A jak to celé dopadlo? Byla to jedna velká komedie :D. Na vyhlídku jsme dojeli, nebo jsme si to asi první dvě hodiny mysleli (pak jsme zjistili, že to vůbec nebylo ono, ale výhled z toho byl, tak co). Mezi tím jsme nějakou pláž vzdali, protože jezdit po těch silnicích bylo opravdu něco. Vůbec neuznávají něco jako přednost zprava a obecně nějaká silniční pravidla je vůbec nezajímají. Když jsme asi po dalších třech hodinách jízdy v autě, které naštěstí měli klimatizaci našli továrnu na olivový olej, měli jsme radost, že jsme uspěli alespoň v něčem. Celý výlet jsme zakončili nákupem v Lindlu, protože jsme potřebovali nějaké pomerančové džusy. S koupáním to dopadlo tak, že jsme si šli zaplavat na naše molo a byli jsme neskutečně spokojení, když jsme se po tom celém dnu schladili.




Následující dny probíhaly hodně podobně, jako kdy před autovým výletem. Poslední tři dny bylo zataženo, jeden den dokonce pršelo, ale o to byly větší vlny, takže nám to vůbec nevadilo, spíš naopak. Večery jsme strávili po většině u baru, byl tam vážně moc příjemnej barman, kterej měl neustále dobrou náladu :).

Krétu jako ostrov bych vám rozhodně mohla doporučit a jestli někdy v Řecku budete, tak musíte vyzkoušet Gyros v pitě a klasickej řeckej jogurt s medem. Měla jsem ho na snídani každý den a vážně mi moc chutnal.

Týden utekl jako voda a my jsme se museli odebrat zpátky domů, nikomu z nás se nechtělo, ještě tak týden bychom tam jistě zvládli :).  Můžete se těšit i na video, ale momentálně mám plnou paměť v počítači, takže bude někdy později :). 








You Might Also Like

14 komentářů

  1. To moře vypadá nádherně, hned bych někam jela, když vidím to počasí tady :/

    OdpovědětVymazat
  2. Kréta je nádherná! :) Už jsem tam byla a jela bych znovu! :)

    OdpovědětVymazat
  3. To jídlo! :) Zmrzku bych si hned dala :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne fotky! <3 Ja som bola na Kréte strašne dávno a rada by som sa tam niekedy vrátila!

    www.nasklee.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) taky se tam chci určitě někdy vrátit :)

      Vymazat
  5. Nádherné fotky! Na Krétu se chci určitě někdy podívat osobně :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Super fotky, taky Řecko miluju! :)

    Ela

    OdpovědětVymazat
  7. Prekrásne fotky! Ja by som do Grécka niekedy veľmi chcela ísť, ale ešte sme sa nikdy nejako práve na tejto krajine doma nezhodli :D
    My sme sa práve vrátili zo Sicílie a ako opisuješ tie cesty, tak tuším, že s Talianmi majú Gréci veeeľa spoločného :D
    A kokosová tyčinka z DMky je super, sladká ako väčšina z nich, ale je to jedna z mojich najobľúbenejších :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, na Sicílii bych chtěla zase já :) tak snad se nám to někdy splní :D

      Vymazat
  8. V Grécku som zatiaľ ešte nebola, ako destináciu rodinnej letnej dovolenky volíme Chorvátsko, keďže moji rodičia to tam jednoducho zbožňujú, no keď vidím tvoje nádherné fotky, verím že sa mi čo najskôr podarí navštíviť aj túto krajinu ❤
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě přemluv rodiče a jeďte do Řecka, stojí to za to :)

      Vymazat
  9. Tak to je doslova pastva pro oči :-). Já letos byla na Rhodosu a jak se mi nechtělo domů :-D.
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Jéé, tak teďka už taky miluji řecku, přestože jsem tam ještě nebyla :D fotky máš nádherné. Mě dovolená teprve čeká, ale v Itálii :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář, každý jednotlivý komentář mě potěší a i když na něj třeba neodpovím, tak jsem si ho určitě přečetla :)