TRAVEL: Torcello, Burano, Murano

13:20

Pokračování našeho výletu do Benátek bude zaměřené tentokrát na tři nejznámější ostrovy: Torcello, Burano a Murano z čehož nejkrásnější a nejzajimavější je Burano. Ale postupně.


Torcello
Torcello je ostrov, nebo spíš ostrůvek, na kterém žije pouze 18 obyvatel, není tam ani nic moc k vidění a na celém ostrově se nechází tři kavárny a jeden hotel. Každopádně je tam takový klid, že tam prý jezdí některí členové z britské královské rodiny odpočívat. Nachází se zde dvě významné stavby a to kostel Santa Fosca a bazilika Santa Maria Assunta.


Burano
Ostrov pestrobarevných fasád. Věřte mi, že veselejší ostrůvek jste neviděli. Hned vám vysvětlím, proč má každý domeček jinou barvu fasády. Je to proto, že zde bydleli rybáři a když se vraceli po celém dni na moři domů, tak aby poznali, který dům je jejich nikdy neuvidíte několik domů stejné barvy vedle sebe. Pro Burano je také typická krajka, jejiž cena je ovšem poměrně hodně vysoká. 

Jsem si jistá, že si pestrobarevné domečky zamilujete stejně jako já. Navíc na ostrově panuje poměrně klid a pohoda.





Murano
Poslední z ostrovů je zaměřený na výrobu věcí ze skla, jako jsou vázy, lustry, ale i různé přívěsky, náušnice a tak podobně. Všechny skleněné výrobky se zde dělají ručně a lidé musí mít 15ti letou praxi, než je pustí do hlavní výrobny.




You Might Also Like

16 komentářů

  1. O týchto miestach som, samozrejme, už počula, ale že sú až takéto krásne, to som nevedela :) Ako by som len prijala pekné slnečné počasie tieto dni.

    OdpovědětVymazat
  2. Na oboch miestach som bola aj ja a je tam krásne! Určite by som ich opäť rada videla, ale aspoň cez teplejšie dni :) Tiež som tam bola takto cez zimu

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  3. Máš nádherné fotky:) V Itálii jsem byla několikrát, ale zrovna tady nikdy:) budu muset napravit!
    Karelzzilla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) určitě se tam podívej, stojí to za to :)

      Vymazat
  4. Nádherné fotky, strašně se mi líbí ty pestrobarevné domečky i to vysvětlení, proč takové vlastně jsou... :)
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
  5. Já se na ty barevné domečky nemůžu vynadívat... :D

    BLOGEREM

    OdpovědětVymazat
  6. Jee, ty pestrobarevné domečky jsou vážně úžasné:). Krásné fotky!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  7. Stejné barevné domečky mají v Kodani v Nyhavn ze stejného důvodu, jak to měli ale chytře vymyšlený :) krásné fotky, hned bych tam zajela! :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  8. O týchto miestach som už čítala. Chystám sa tam a dúfam, že mi to tento rok výjde :-) Inak krásne fotky. Tvoj blog ma zaujal a tak dávam odber ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Hey dhear!
    Love the post and the photos are amazing!!!!
    i follow your blog, i want invite you to visit and follow my blog back <3

    pimentamaisdoce.blogspot.pt :) kisses

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář, každý jednotlivý komentář mě potěší a i když na něj třeba neodpovím, tak jsem si ho určitě přečetla :)