Koupací výlet lodí a město Procida

14:07

Nikdy jsem nebyla úplně zastánce celodenních výletu na lodi, kdy se všechno kejve, je vám špatně, jste celý den na sluníčku a prostě celkově to nebýval můj oblíbený druh výletu. Každopádně Ischia je malá a během jednoho výletu uvidíte značnou část ostrova plus ještě menší sousední ostrůvek Procida. Navíc nám paní delegátka říkala, že v pondělí bude úplně klidná hladina, tudíž se nebude loď houpat. No. Realita byla poměrně jiná.

Pondělí byl nejteplejší den z celého týdne a už od rána jsme všichni umírali na vedro. Ráno jsme vyplouvali z městečka Forio, které bylo nedaleko, takže cesta trvala nějak kolem 30 minut. Jeli jsme hrozně hezkou lodičkou, ale na první pohled jsem si nedokázala představit, jak se nás tam tolik lidí vejde. 


měli jsme úplně nejlepší místo v zadní části lodi, takže jsme se mohli krásně rozvalit po celé zadní části a bylo to nejvíc pohodlný :D

Po prvních pár minutách po vyplutí mně bylo jasný, že mně čeká hodně dlouhý den na hodně houpající se lodi. Na uvítanou jsme dostali prosecco a pak jsme pili celou dobu víno. Jo čtete dobře, na rozpáleným sluníčko, na lodi, od půl dvanácté dopoledne, až do pěti do večera, jsme pili víno. Pokud vám je nad osmnáct a máte nějaký zkušenosti s vínem a sluníčko, tak si jistě dokážete představit, jak to po pár skleničkách vypadalo. Ehm :D. 


Co bylo ale hrozně super, byly koupací zastávky, které jsme měli celkově tři nebo čtyři, teď už si to přesně nepamatuju, ale bylo to úplně skvělý. Voda byla příjemně teplá, ale osvěžující, skákali jsme přímo z lodi a celkově to bylo hrozně super

Po první koupačce jsme dostali na jídlo bruscetu, což je jedno z ikonických italských jídel - v podstatě je to opečenej toust s rajčatama a nebo fazolama a tuňákem. 


Jediná naše zastávka, kromě koupání byl ostrov Procida, který se nachází kousek od Ischie. Ačkoli bylo přes poledne fakt velký vedro a my právě v tuhle dobu procházeli městem, opět to bylo skvělý. Dali jsme si zmrzlinu, protože Itálie a vyšli na vyhlídku, kde bylo vidět jak město, tak i přístav. Úplně znavení vedrem jsme se vrátili na loď, popojeli kousek dál od přístavu a šli se koupat. Jej. Následovala další skvělá část - oběd. Byly těstoviny s rajčatovou omáčkou a mořskýma plodama. Taky se snažíte jíst lokálně, když někde jste? 



Další koupačky, meloun a broskve ve víně, to bylo dalších pár hodin na lodi. Jedinou nevýhodu, kterou to mělo, necítili jste horko toho slunce, tudíž jsem se docela pěkně spálila :D. No nevadí. 

Tak to by bylo k našemu celodenímu výletu plnýho koupání, víno a sluníčka všechno. Výlet jsme si (i díky tomu vínu) náramně užili a hodně, ale opravdu hodně jsme se nasmáli :D. 

M. 



čokoládová láska

nejmenší kruháč v nejbližším okolí


a stejně jako v Neapoli, nepořádek všude

You Might Also Like

11 komentářů

  1. Muselo to byť úžasné, aj keď by som sa zo začiatku tiež obávala celodenného kývania sa na lodi :D Fotky sú nádherné :)
    Brinora.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Musel to být skvělý zážitek! :) A je super, že si počáteční strach překonala a nakonec sis výlet užila :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk se nesmí nechat zastrašit prvotníma obavama :)

      Vymazat
  3. Nádherné fotky a určitě i zážitky!:)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky, museli jste si to užít na maximum! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Jej, já patřím k lidem, kterým se na lodi blbě nedělá, ale mamce jo, tak si docela dokážu představit, že to nemuselo být úplně příjemné. Ale hlavně, že jsi to zvládla a nakonec to vypadá, že sis to i užila! :D ale to celodenní víno bych teda asi nedala...:D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to víno tvořilo náročnější část výletů, ale myslím si, že mělo i značnej podíl na tom, jak super výlet to byl :D

      Vymazat
  6. Super článek a moc hezký fotky <3 Hned bych jela někam k moři!

    GrünHauz
    Š.

    OdpovědětVymazat
  7. Maris, ty máš tak krásné fotky! Sedět v zádu muselo být super. Také nikdy necítím, že se spaluju. Většinou mi to někdo řekne, že jsem rudá jak rajče a po pár hodinách to začínám cítit sama :D Zmrzlina musí být a tahle vypadá zatraceně dobře!

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  8. Jé to mohlo být úžasný, já na takové lodi nikdy nejela. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář, každý jednotlivý komentář mě potěší a i když na něj třeba neodpovím, tak jsem si ho určitě přečetla :)