15 instagramových profilů, které byste měli sledovat

8:54

V dnešní době trávíme na instagramu všichni mnohem víc času, než bychom měli a kolikrát je to i zbytečné plýtvání časem. No vážně, zkoušeli jste se zamyslet nad tím, kolik volného času bychom měli, kdyby neexistovaly sociální sítě?

O tom, ale dneska psát nechci, to by mohlo být samostatné téma. Sama se snažím na instagrmu sledovat lidi, kteří mi něco svým způsobem předávají, v něčem mě motivují, inspirují, mám z jejich profilů dobrý pocit a těším se na každou novou fotku. Proto bych se s vámi chtěla o tyhle profily podělit, protože když už na instagramu všichni trávíme tolik času, tak ať je to pro nás alespoň přínosné.

Jelikož sleduju mnoho lidí, z různých kategorií, rozdělím to právě podle toho, čím mě daný profil inspiruje. Navíc to bude mnohem přehlednější. 

LIFESTYLE

Začneme lifestylově, což je podle mého taková nejrozšířenější skupina a také moje nejoblíbenější. 

Valentýna Procházková @valentynaap

Na Val jsem narazila jednou čistě náhodou na youtube a naprosto jsem si ji zamilovala. Kromě toho, že je instagramerka, tak píše blog, natáčí na youtube a nahrává podcasty. Je neskutečně inspirativní a pořád nechápu, že může člověk v osmnácti letech dokázat tolik věcí a nezbláznit se. Navíc se mi líbí, že je ve všem real a nehraje si na věci, jenom aby to vypadalo. Na jejím instagrmu můžete najít, jídlo, outfity, cestování a někonečně dalších nádherných fotek.


Verča @verca_emca

Na Verču jsem narazila právě díky Val. Mimo skvělýho instagramu, je Verča i podcasterka a jestli nepodloucháte její podcast (čas kávičky), tak o hodně přicházíte. Nebojí si ze sebe udělat srandu, je vtipná a její posty na instagramu dávají smysl. 


Sandra Slušná @sandraslusna

Ani nevím, jak jsem na Sandru narazila, ale miluju její feed a fotky. Je to myslím že češka žijící v Německu nebo Rakousku, ale nechci kecat. Jestli má být instagram nějak sladěnej, tak Sandřin feed je toho dokonalým příkladem. Najdete u ní jak cestování, tak cvičení a jídlo, ale i outfitové posty.



SPORT/FITNESS

V dnešní době je cvičení a zdravý životní styl poměrně rozšířené, což je určitě jedině dobře. Proto bych vám ráda představila moje oblíbené profily v této kategorii. 

Only Ajvn @onlyajvn

Ajvn jsem začala kdysi sledovat na jejím blogu a až poté přešla na instagram. Její instagram zdobí fotky snídaní a jiných jídel, po kterých zaručeně dostanete hlad a běžeckých fotek, která vás možná i párkrát donutí nazout tenisky a vyběhnout. 


Péťa Elblová @jmenujisepeta

Kdo se zajímáte aspoň trošku o zdravý životní styl a cvičení a neznáte Péťu, tak vážně nevím, kde žijete :D. Ačkoli je v poslední době její instagram spíš takový lifestylový, dovolila jsem si ho ještě pořád zařadit do kategorie fitness. Péťa je energická fitness trenérka, která si prošla nejrůznějšími PPP, ale všechny porazila, cvičí pro radost a má nádhernou postavu a krásnýho pejska. Její profil je takový všemožný #goals, ať už #fitnessgoals, #couplegoals, #foodgoals nebo třeba #doggoals. 


Lucka Minářová @luciemin

Lucka dělá crossfit, ale na první pohled by jste to na ní rozhodně poznali. Je jasným příkladem toho, že se holky nemusejí bát činek. Má svůj youtube kanál a skupiny #jedunavykon. Rozhodně se vyplatí věčně usměvavou Lucku sledovat. Navíc docela často cestuje a tak se s ní prostřednictvím fotek můžete podívat na hodně zajimavých míst. 


Andy Štěchová @andystech

Na profil Andy jsem narazila teprve před půl rokem a nechápu, jak jsem do té doby mohla existovat. Andy je vtipná, na svém instagramu ničí fitness mýty a snaží se naladit lidi na tu správnou a zdravou vlnu. Navíc vymýšlí recepty z pár ingrediencí, které jsou navíc zdravé a celkově její profil působí příjemně. Několikrát jsem si díky ní ujasnila určitě věci. 


JÍDLO

Markéta Gajdošová @marketagajdosova

Výživová specialistka, která má opravdu ráda zdravé jídlo a jídla z jedné pánvičky. Její profil je plný opravdové jídla, tak tomu ráda říká, vaří z kvalitních ingrediencí a je to skvělá nejen jídelní inspirace.

Maky Bašková @makybfit

Maky je pro mě prototyp takové té balanc, které bychom měli, co se zdravého životního stylu dosáhnout. Nic si neodpírá, cvičí, většinu času jí zdravě, ale uvidíte u ní i čokoládu, donuty a podobné věci. Ale pozor, pokud máte hlad, tak na její profil nekoukejte :D. Také u ní najdete plno receptů na nejrůznější dobroty. 


Simona Málková @simona_malkova

Pokud znáte fitcla.sk, tak znáte určitě i Simču, autorku všech, jak sladkých tak slaných repectů právě na fitclanu a i dalších fitness portálech. Jejím cílem je vymýšlení buchet, koláčků a různých sladkostí ze zdravých surovin a navíc s mnohem menší kalorickou hodnotou, než je tomu u běžných koláčů a buchet. A stejně jako u Markétky, její profil způsobuje hlad :D.


Tereza Šlancarová @terezas_diary

Terka je veganska a je důkazem toho, že i vegani mohou jíst pestře a vyváženě. Na svůj instagram přidává neodolatelné fotky jídel a na jejím blogu se můžete dostat i k receptům na tyto dobroty. Nejraději má jednoduchá, zdravá jídla, která nezaberou moc času, ale chutnají fakt dobře.


OSTATNÍ ÚČTY

Teď jsme se dostali do takové kategorie/nekategorie, prostě k účtům, které nevím tak úplně kam zařadit. 

Dominika Pokludková @dominika.po

Domčin instagram leží někde na pomezí lifestyle, travel. Je vtipná, na nic si nehraje,je to jeden z mála fakt real lidí na instagramu, dělá crossfit, nebojí si ze sebe udělat srandu a prostě si užívá života. A navíc má naprosto nádherný fotky, takže pokud ještě Domču nesledujete, tak rozhodně začněte. 


Veronica Biasiol @veronicabiasiol

Tady jsme podle mého v kategorii fashion. Osobně si myslím, že Verču určitě všichni znáte, ale kdo přeci jen ne, tak je to nádherná holka, se skvělým stylem, která má svoji vlastní značku. Taky hodně cvičí a její postava je rozhodně pořádná dávka motivace. 



Pomalu ale jistě se dostáváme do travel kategorie a nejdřívě bych začala Kao. Pokud máte rádi cestování a rádi koukáte na příspěvky například z Austrálie, nebo Hawaie, je Kao ten pravej člově, kterýho byste na svém instagramu měli začít sledovat. Společně s rodinou opravdu hodně cestuje. A její fotky jsou naprosto nádherný.


Eliška Hudcova @timetofit

U travel ještě chvíli zůstaneme. Jako poslední profil jsem si zde nechala Elišku. Eliška je cestovatelka, která je každou chvíli někde, ale nejezdí jen po fancy hotelech. Její instagram vás provede nejrůznějšíma krajinama, a je to taková cesta kolem světa. Nádherný fotky, nádherná příroda, nebo města. To je profil Elišky z blogu Time to fit.


Dostali jsme se ke konci tohoto vážně hodně dlouhého článku, ale doufám, že vám tento článek něco přinesl, že jste objevili nové instagramové profily a že jsem vám třeba ukázala, že i na instagramu se může najít neskutečně mnoho inspirace :).

Budu ráda, když mi napíšete vaše oblíbené instagramové profily, abych si taky mohla rozšířit obzory :).


M.

You Might Also Like

14 komentářů

  1. Pro mě je největší inspirací teď právě Valča spolu s Verčou :) A poslední dobou jsem si dost oblíbila i @eliska_sunday, která je úplné sluníčko a na to, jak je mladá, to má v hlavě dost srovnané a podle mě má velký potenciál :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky jsou skvělý :) od Eli jsem viděla pár videí na youtube a je to moc sympatická slečna :)

      Vymazat
  2. Jé, sleduji Jmenuji se Péťa, Kao i Domču Po. Všechny to jsou krásná děvčata, avšak já říkám, že každý instagram je něčím zajímavý. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo souhlasím :) každý profil má něco do sebe :)

      Vymazat
  3. Hodně z holek sleduji, moc mám ráda Kao, Valentýnu, Dominiku Po,Verču z Času kávičky, ale tu spíš občas zkouknu na YouTube, na podcasty nejsem...

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, někdy jim dej šanci :) třeba si tě získají :)

      Vymazat
  4. Skvělé tipy, některé holky nesleduji, tak se na ně určitě podívám - zaujaly mě už jen díky tvému článku! :))

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mám ráda Valentýnu a pak Dominiku Po, Brixinku, Báru Sedlákovou, Dittu Z., Behu Nguyen atd. :)
    Některé profily jsem neznala, ale mrknu na ně!


    GrünHauz
    Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brixinku jsem začala sledovat nedávno a její profil je taky super :) jsem ráda, že jsem ti ukázala nějaké nové zajimavé profily :)

      Vymazat
  6. Poslední tři zmíněné účty znám :) zbytek ale vůbec. Musím říct, že mě však hlavně první dva zmíněné účty slečen zaujaly a hned jdu na ně mrknout :)

    https://taukecana.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) doufám, že jsi objevila nějaké nové slečny :)

      Vymazat
  7. Poté, co jsem už měla telefon 2x na měsíční reklamaci a teď ho tam mám znova, jsem si na insta úplně odvykla a musím říct, že mi to nevadí a nechybí. Znám tak polovinu lidí, Simča je skvělá a mám i doma její kuchařku. Peťa E. se podle mě hodně změnila a v mém pohledu to k lepšímu nebylo. Ale její cvičící videa jsou fajn.

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář, každý jednotlivý komentář mě potěší a i když na něj třeba neodpovím, tak jsem si ho určitě přečetla :)