Určitě nejsem sama, kdo nemá v létě chuť na těžká a hutná jídla. Nejraději mám rychlé a jednoduché omáčky ve většina připádech na špagety nebo s rýží. Když jsem nad tím tak přemýšlela, došla jsem k názoru, že dvě potraviny, bez kterých bych nepřežila léto jsou rajčata a cukety. Od minulého roku na tom došlova ujíždím :D. Ne vážně, strašně mi to chutná, právě třeba se špagetami. A tak takhle jednoho dne vznikl tenhle vegan-friendly recept, který je ideální právě na léto.
Budeme potřebovat:
2 cibule
2 střední cukety
olivový olej
rajčata (čerstvá nebo v konzervě)
sůl
pepř
Posup:
Nejprve si nakrájíme cibulku a osmahneme do zlatova na kapce olivového oleje. Poté přidáme na malé kostičky nakrájené cukety a restujeme přibližně 5 minut. Až už se nám zdá dostatečně měkká přidáme nakrájená rajčata (případně rajčata v konzervě) a vaříme. Vše osolíme a opepřímě (s pepřem opatrně, ne jednou jsem to s ním přehnala :D). Po nějaké chvilce rajčata pustí vodu a trvá přibližně půl hodinky než se voda vypaří. Mezi tím si uvaříme špagety. Pokud nejste na veganské stravě, můžete pak výsledek posypat sýrem :).