TRAVEL: Bärenschützklamm (Medvědí soutěska)

16:28


Zdravím.
Počasí se nám poměrně pohoršilo. Nevím, jak u vás, ale tady celý včerejšek pršelo a dneska to nevypadá o moc líp. Každopádně je to dobře, bylo všude strašný sucho. 

Minulý týden v úterý byl státní svátek a tak jsme vyrazili na výlet. Tentokrát do Rakouska do Medvědí soutěsky. O co se jedná? Pokud jste někdo byli ve Slovenském ráji, tohle je hodně podobné, trošku náročnější, ale o mnoho kratší. Jdete takovou soutěskou v horách, kolem vás tečou vodopády a vy chodíte po žebřících, které jsou různé nakloněné. Některé jsou skoro jako kdyby jste šli po rovince, jiné mají téměř 90 stupňů sklon. Celkem je žebříků 164, převýšení +- 350 metrů. Celá stezka má však pouze něco okolo kilometru a půl. 





Budíček byl nastavený na 4:10, což v den volna není zrovna to, co bych si přála. Jeli jsme s CK Victoria a odjíždělo se z Brna. Samotná cesta trvala přibližně čtyři hodiny. Když jsme s jednou přestávkou dorazili na místo, čekal nás kilometr do hodně prudkého kopce, než jsme s vůbec dostali ke vstupu do soutěsky. 

Ale určitě to všechno stálo za to. Příroda je tam opravdu nádherná a navíc jsme měli i příjemné počasí, ani moc teplo, ani moc zima, ideálka. I tak, když jsem slavnostně vylezla na konec soutěsky, všechno mě bolelo :D. Poté se můžete rozmyslet, jestli půjdete zpět náročnější cestou, nebo zvolíte tu jednodušší. Na křižovatce těchto cest se nachází taková malá chatka s občerstvením. 





My zvolili lehčí variantu, protože jsme neměli moc času a nechtěli jsme se zbytečně moc hnát. Byla to dobrá volba. I ta jednodušší varianta byla dlouhá 5 kilometrů a jelikož jsme šli takovým průměrným tempem, přišli jsme k autobusu tak akorát. 

Medvědí soutěskou můžu rozhodne doporučit, je to tam opravdu krásný, ale pokud budete někde číst, že je to nenáročná turistika, moc tomu nevěřte :D.









You Might Also Like

22 komentářů

  1. Jů, to vypadá moc krásně :) Já se o svátku učila, nojo, zkouškové is comming :D :D Mě ty přírodní památky vždycky uchvátí ještě víc než ty, co vytvořili lidi :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, přírodní památky jsou kolikrát mnohem hezčí :) ať zvládneš zkouškové :)

      Vymazat
  2. Tohle by asi nebylo nic pro mě, ale ta příroda tam vypadá nádherně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. To jsou krásné fotky, příroda tam vypadá nádherně, ale trochu se bojím, jestli ty žebříky nejsou třeba ve výšce... Já mám totiž trochu strach, tak nevím, jestli bych to mohla absolvovat, aniž bych se v půli zasekla a prosila o vrtulník. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) no někde byly žebříky dost vysoko, a někde naopak vůbec, ale když se nedíváš pod sebe, tak je to docela v pohodě :)

      Vymazat
  4. Wow, vypadá to tam opravdu nádherně! Super tip :) My s přítelem také rádi chodíme na výlety do přírody :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud budete mít možnost, rozhodně vyzkoušejte :)

      Vymazat
  5. Tak tam by som sa išla hneď pozrieť :) Nádherné fotky, musel to byť skvelý výlet

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
  6. To vypadá parádně. Děkuji za tip! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. To jsou tak nádherná místa! :) Hned bych si tam zajela!
    Lola-J

    OdpovědětVymazat
  8. Klobúk dole pred tebou, že si to zvládla! Ja ako taký strachoprd by som mala veľký problém :) Som veľmi rada, že Vám vyšlo počasie :)

    IVANNA THE BLOGGER

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě by jsi to taky zvládla, ono když už tam jednou vkročíš, tak nemáš navybranou, je to jednosměrka :D na počasí vážně hodně záleží, nedokážu si představit, že by byla bouřka :D

      Vymazat
  9. Jsou to úžasná místa! A je to teda docela výška:D. Moc pěkné fotky!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) rakouská příroda je opravdu nádherná :)

      Vymazat
  10. Tak to vypadá nádherně. Miluji přírodu a takovýhle výlet by se mi taky líbil. a ty fotky krajiny? Nádhera! Tam se chci taky jednou podívat. Rakousko má taky své krásy :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  11. Nádherné fotky! :)
    Mon
    http://lifebymon.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  12. Vyzerá to super, ideálne na jednodňový výlet :)
    THE NOELA

    OdpovědětVymazat
  13. Bože, to je taková krása!!! <3 Přesně takovéhle výlety MI-LU-JU!!! Hned bych tam jela :DD

    OdpovědětVymazat
  14. Tá príroda je neskutočne nádherná a aj fotky sú krásne! :)

    Strong as a Rock

    OdpovědětVymazat
  15. Je to fakt dobre keď trochu zaprší aby sme sa schladili ale zase nie je dobre ked je dusno, krásne fotky strašne rada by som išla na nejakú túru:)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář, každý jednotlivý komentář mě potěší a i když na něj třeba neodpovím, tak jsem si ho určitě přečetla :)