10 ways how to be happy

16:41

,,Become the happiest person you know."

Lidé mají čím dál víc blbou náladu, nic je nebaví, pouze sedí zavření v pokojích, dívaj se před sebe a přemýšlím o tom, jak je všechno na nic. Říkám si proč? Člověk by měl být šťastnej, užívat si života, dělat si zážitky. Všichni by si měli uvědomit, že to, že jsou zdraví je dar a že to tak nemusí být pořád. Jenomže tohle nikdo nebere v potaz. Každý si říká ,,mně se to nemůžu stát" a když se to pak opravdu stane, tak se diví. Proto jsem si připravila pár tipů, ja by víc šťastný.

1. Smějte se sami sobě
Člověk, který si umí udělat srandu sám ze sebe nejen, že je šťastnější, ale taky je více symptický druhým lidem. Zasmát se sám sobě jen tak nikdo neumí. Ale vždyť o co jde? no tak se vám něco nepovedlo, nebo se vám stal trapas. Zasmát se tomu, je kolikrát nejlepší možné řešení.

2. Obklopujte se dobrými lidmi
Staneš se jedním z těch osob, se kterými trávíš nejvíce času. Jak pravdivá věta. Proto si vybírejte přátele, mělo by vám záležet s kým trávíte čas, protože je to to nejcenější, co můžete danému člověku dát. Tu dobu, co jste někomu věnovali, už vám nikdo nevrátí.

3. Věřte si
Nemluvím tu o namyšlenosti, nebo něco takového, to vůbec. Ale zdravé sebevědomí má rozhodně něco do sebe. Když si budete věřit, nejenže se sebou budeme víc spokojeni, ale taky si nebudete dělat hlavu z maličkostí a všechno vezmete více s nadhledem. A navíc, člověk, který věří sám sobě je mnohem atraktivnější pro ostatní, než ten, kdo má sebevědomí pod bodem mrazu.

4. Usmívejte se na cizí
Kolikrát by jste se divili, jak dokážete člověku zlepšit den jen tím, že se na něj na ulici usmějete. Řekněte si sami sobě, jestli by vám do neudělalo radost, kdyby se na vás jen tak někdo usmál. A navíc i vás to udělá víc šťastnými, když vám ten druhý ten úsměv vrátí.



5. Čtěte knížky
Člověk který čte, prožije mnoho životů, člověk který nečtě, prožije pouze ten svůj. Čtení nás obohacuje ve mnoha dalších věcech než jen, že zlepšuje náladu. Kolikrát se u knížky zasmějete, pobavíte se při vtipných scénách, až moc dobře popsaných. Nezapomínejte na knížky v době, kdy většina lidí radši kouká do počítače.

6. Objímejte lidi, na kterých vám záleží
Objetí je úžasná věc. Mnohokrát i nejlepší lék, dokáže potěšit a zlepšit náladu obou stranám. Jistě jste někdy obejmuly někoho, na kom vám záleželo a on vás obejmul ještě pevněji. Vzpoměňte si, jaký to byl pocit. Nestojí to za co, najít si těch pár minut a někoho obejmout?

7. Myslete pozitivně
Taková basic věc, kolikrát ta nejsložitější. Ale věřte mi, že když budete zarytí pesimisti, nikdy šťastní nebudete. Všechno vidět hned černě není ta správná cesta.

8. Sportujte
Je všeobecně známo, že se při sportu vyplavují endorfiny (hormony štěstí). Sport má i mnoho dalších benefitů, skvěle si při něm pročistíte hlavu, urovnáte si myšlenky. Nemusíte být vrcholový sportovec, nebo dřít 6 dní v týdnu v posilovně. To vůbec. Ona jen stačí i půlhodinová procházka na to, aby jste se cítili lépe.

9. Jezte víc plant-based
Nenavádím vás k veganství, já sama veganka nejsem a asi ani nikdy nebudu, ale to strava do sebe něco má. Říká se, že když jíte maso, přijmáte do sebe i ty negativní myšlenky, které to zvíře při smrti mělo. Neříkám, že jíst maso je špatné, to rozhodně ne, jen si zkuste dát alespoň dvakrát v týdnu nějaké čistě plant-based jídlo. Nic tím nezkazíte.

10. Udělejte si čas sami na sebe
Důležitý bod. Alespoň hodinu jednou týdně věnujte sami sobě. Napusťte si vanu, nalakujte si nehty, nebo běžte na kosmetiku.Prospěje vám to.


You Might Also Like

13 komentářů

  1. Pod to bych se podepsala :). Moc pěkný..
    Akorát teda toho času pro sebe si dopřávám mnohem více než jen hodinu týdně :D
    RIGHT HERE RIGHT NOW

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo myšlenka, že člověk do sebe dostává negativitu tím, že sní zvíře, které předtím myslelo na smrt mě nikdy nenapadlo. Ale tipy jsou to skvělé, se všema nelze jinak než souhlasit :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  3. veľmi pekný článok :) inak s tým bodom s rastlinnou stravou sa maximálne stotožňujem! tiež si myslím, že taká strava je pre telo veľmi prospešná a to som tiež hrdý mäsožravec :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) stojím si za názorem, že každý stravovací směr má něco do sebe :)

      Vymazat
  4. Super článok. Pekne si to tu všetko zhrnula 😊 V podstate so všetkým súhlasím.

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  5. krásny článok!
    s 3 a 7 mám teda najväčší problém. niekedy je naozaj ťažké sa tým riadiť. oveľa ľahšie sa to len tak povie :D :)

    OdpovědětVymazat
  6. Plant based strava je přesně to, o co se poslední dobou snažím. Nechci být veganka, ale jíst zdravěji určitě :) Jinak krásné tipy, líbí se mi hlavně to, že se máme umět zasmát sami sobě, usmívat se na ostatní a myslet pozitivně. Pak je hned na světě lépe :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky bych chtěla stravovat se více plant-based. Přesně jak říkáš, nechci být veganka, jen jíst zdravěji :)

      Vymazat

Děkuju za každý komentář, každý jednotlivý komentář mě potěší a i když na něj třeba neodpovím, tak jsem si ho určitě přečetla :)