Desetiminutový šlehačkový dort z 6 ingrediencí

20:56


Vítám vás, takhle při pondělním večeru u dalšího, tentokrát receptového, článku. 

Kdo by neměl v horkých červnových dnech chuť na osvěžující, ultra jednoduchý dort? Myslím, že každý by si něco takového odpoledne ke kafé dal. A přesně proto jsem dneska přišla s tímhle receptem. Představte si spojení šlehačky, piškotů a jahod. Venku dosahují teploty téměř třiceti stupňů a ruku na srdce, teplý koláč si nikdo moc nedá. 

Další skvělá věc je, že potřebujete pouze deset minut času a 6 ingrediencí. Jsem si jistá, že by se dalo použít i jiné ovoce než jahody, ale vzhledem k tomu, že k nám přichází léto a jahodová sezóna je v plném proudy, přijde mi to jako najlepší volba. Nehledě na to, že na domácí jahody ze zahrádky nikdo nemá. 


Jen jednu nevýhodu to má, pozor na to, aby nezmizelo víc než jen jeden nebo dva kousky :D. Nejvíc zásadní věc na celém receptu je rum, takže si dávejte pozor, aby jste ho nevynechali, bez toho to není ono. 

Často se snažím přidávat recepty spíše na zdravější varianty dezertů, ale tak čas od času něco né zas až tak zdravého nikoho nezabite. Treat yourself! let`s go.

Ingredience: 
 - piškoty
 - 2x zakysaná smetana
 - 1x šlehačka
 - 6 lžic cukru
 - 6 lžic rumu 
 - kakao

Postup:
Smetany, šlehačku, cukr a rum vyšleháme v misce. Připravíme si dortovou formu, piškoty a na menší kousky nasekané/nakrájené jahody. A teď už jen vrstvíme. Prvně piškotová vrstva, pak přichází na řadu krém, následují jahody a tak pořád dokola. Poslední vrstvu tvoří krém, který se posype kakaem. Celý dort dáme do ledničky přes noc stuhnout, což je taky velice důležitý bod. Následující den podáváme rovnou v ledničky krásně vychlzený. Voila! Máme hotovo. 




You Might Also Like

10 komentářů

  1. Tento typ torty cez leto milujem! Rýchle, ľahké a veľmi osviežujúce. Už som ho dávno nemala, musím si ho zas niekedy urobiť.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE


    OdpovědětVymazat
  2. Omg I have to try this recipe, I just ate and I'm hungry again with these pics! I love cakes and all kind of sweets, so yummy!
    xx

    Freak Muffin Blog

    OdpovědětVymazat
  3. Oh můj bože, ten vypadá úžasně! Určo ho musím vyzkoušet :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam, vypadá skvěle. Doma dělám podobný.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Tento "koláč" děláme podobně, jen teda místo šlehačky míchám s tvarohem :D Každopádně spojení toho krému s piškoty a ovocem je top!

    Written by M*

    OdpovědětVymazat
  6. No teda, ten se povedl, takové rychlé dorty mám moc ráda. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. Jednoduchý, osvěžující a určitě výborný. :-) Super recept, rozhodně vyzkouším. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Přesně takovej recept jsem hledala :) Ukládám do záložek a těším se, až ho zkusím :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  9. vyzera strašne chutne ako sa hovorí čo ide dole krkom dobree a take majú radi všetci♥ mňam

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář, každý jednotlivý komentář mě potěší a i když na něj třeba neodpovím, tak jsem si ho určitě přečetla :)